Dyk-Kiosken

                       OM DYK-KIOSKEN

                               KURSER

                             UTFÄRDER

                     OSTRON-SNORKLING

                      SERVICE/UTHYRNING

                         DYKERIARBETE

                                  RESOR

                                KONTAKT


Om Dyk-Kiosken

Dyk-Kiosken är ett litet dykcenter i Öckerö Hamn strax utanför Göteborg. Här kan du gå kurser i dykning, allt ifrån prova-på till dykcertifikat och upp till Divemaster. Vi utbildar genom organisationen PADI, världens största dykutbildare. Med ett dykcertifikat från PADI så kan du dyka överallt i världen. Vi anordnar även dykutfärder, dykresor och snorkling. Självklart fixar vi även service av din utrustning. Centret slog upp portarna 2021 och ligger i en före detta kiosk, därav namnet.

Kurser

Mer info kommer att fyllas på här inom kort.

Om du har några frågor eller vill gå en kurs, vänligen hör av dig. Kursstarter sker löpande på begäran.

Lån av komplett dykutrustning ingår i alla kurser.

Utfärder

Från vår till höst anordnar vi dykturer med båt i Göteborgs skärgård. Här finns ett brett utbud av intressanta dykplatser med ett rikt och varierande djurliv.

Vraken vi besöker är Marina af Hönö, M/S Denia, Barken Albert Höög, M/S Senator, S/S John, S/S Ardennia m.fl. Utöver det finns massvis med fina naturdyk med allt ifrån lodräta klippväggar och konstgjorda sprängstensrev. Är vädret fint kan vi till exempel åka ut till fyren Trubaduren som står ensam mitt på öppet hav på en kulle under vattnet. Glöm då inte att titta uppåt ibland, det är synd att missa ett stort glittrande sillstim som far förbi ovanför en.

På vintern ordnar vi dykning från land, både ute på öarna och uppåt bohuskusten. Ofta kör vi till Gullmarsfjorden som erbjuder riktigt fin dykning.


Priser

Utfärd heldag, 2 dyk: 700 kr

Utfärd halvdag, 1 dyk: 400 kr

Hyra av utrustning i samband med utfärd: 300 kr

Kommande utfärder 2023:

(Publiceras inom kort)

Boka din plats genom att maila eller ringa.


Ostron-Snorkling

Vare sig du redan frossar i ostron eller bara är nyfiken så är det här upplevelsen för dig. Här får du - förutom en härlig snorkeltur - en massa tips om när, var och hur du plockar vilda ostron. 
Efter snorklingen öppnar och äter vi ostron ute på klipporna med lite olika serveringstips. Till detta serveras alkoholfritt mousserande. 
Ostronen vi är ute efter är Magallana Gigas, aka Japanskt jätteostron. Detta är världens mest odlade ostron, vilket också är orsaken till att den nu spridit sig och växer vilt här. 

Pris: 1500 kr

I priset inkluderas komplett snorkling-utrustning, redskap, dryck, övriga tillbehör.